#MyBodyMyStory

#MyBodyMyStory

Vi har brug for flere ærlige historier om og billeder af ægte, virkelige kroppe. Derfor er LYKKELAND ateliér med stolthed gået sammen Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, og beauty brandet Meraki om kampagnen #MyBodyMyStory, som vi lancerer 1. august.

 

 

Med kampagnen #MyBodyMyStory inviterer vi ALLE med til at bidrage med personlige historier og billeder af ægte kroppe under hashtagget #MyBodyMyStory.

Vi ønsker at gøre op med især skønheds- og modebranchens fokus på uopnåelige kropsidealer og den voldsomt vægtfokuserede kultur i Danmark.

Min krop, min historie er for mange unge desværre ikke nogen positiv fortælling. En betydelig andel af danske unge kæmper med mistrivsel i egen krop. Over halvdelen af unge piger mener, de er for tykke, mens knap hver tredje unge dreng synes, han er for tynd.

For mange sætter kropsskammen sig så fast, at det fører til alvorlig mistrivsel. Hver fjerde pige og hver ottende dreng i 9. klasse er i fare for at udvikle en spiseforstyrrelse. Ifølge Sundhedsstyrelsen lever 75.000 danskere med en spiseforstyrrelse.

 

 

 

Manifestet

Alt for mange unge mistrives i egen krop.
Over halvdelen af unge piger mener, de er for tykke.
Knap hver tredje unge dreng synes, han er for tynd.

Vi gør op med kritiske kropsidealer og usunde selvopfattelser.
Vi tager ansvar for sårbare børn og unge og deres velvære.

Vi drømmer om diversitet og plads til alle kroppe.
Vi forestiller os forebyggende fællesskaber, hvor sunde selvbilleder fylder.
Og skønhed i alle dets former hyldes.

 Vi mener, at glæden ved kroppen er drivkraft mod forandring.

Vi udviser taknemmelighed for dét, kroppen kan.
Kroppen bærer os igennem livet og fortjener respekt og kærlighed

Vi vil elske vores kroppe.
Vi vil skrive nye fortællinger. 

#MyBodyMyStory

 

 

 

Deltag på Instagram og i modeugen

Alle kan deltage i kampagnen ved at dele billeder og historier under hashtagget #MyBodyMyStory på sociale medier og følge os @mybodymystory.dk på Instagram.

 

 

Save the date!

Under modeugen i København d. 8 august 2023 vil udvalgte billeder blive udstillet sammen med en pop-up photo booth, hvor du, dine venner og andre forbipasserende kan få taget billeder og deltage i kampagnen.

"Vi er nødt til at rykke endnu hurtigere på at stoppe kategoriseringen og opdelingen af mennesket i, hvordan man skal og ikke skal se ud. Det har en ødelæggende effekt på både børn og unge. I modebranchen har vi et medansvar for at gøre plads til alle; ikke kun på catwalken til modeugen, men også ude i butikkerne, i medierne og på gaden. Diversitet er ikke et buzzword - der skal handling bag fra modebranchen, og netop derfor har vi skabt projektet #MyBodyMyStory og et manifest for at tage ansvar og skubbe udviklingen i den rigtige retning."

- Heidie Lykke, founder LYKKELAND ateliér

 

 

Voldsomt vægtfokus

"Vi har en voldsom vægtfokuseret kultur i Danmark, hvor spændet for det, der anses som en normal og sund vægt, er ekstremt snævert. Hvis vi ikke får vendt udviklingen, risikerer vi, at kropsskam og mistrivsel driver endnu flere børn og unge ud i spiseforstyrrelser eller selvskade. Med kampagnen #MyBodyMyStory ønsker vi at sprede budskabet om, hvor vigtigt det er, at vi alle, men især børn og unge, eksponeres for realistiske og sunde kroppe."

- Laila Walther, direktør i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

 

 

Et (u)perfekt budskab

"Vi skal holde op med at forskønne med filtre og finde fejl. Alt det her gør, at de, som kigger med bag skærmen, tror, de er forkerte på den. Alt for mange unge mennesker har et kritisk syn på, hvordan de ser ud. Om man er tyk, tynd, høj, lav, om man har strækmærker eller ej. Vi skal lære at elske den krop, som vi har, og vide at vi er gode nok, lige som vi er."

- Charlotte Ammentorp, Brand owner Meraki

 

Tilbage til blog

1 af 3